top of page

Wat is er te doen in Willemstad?

We kijken er naar uit om je te verwelkomen in Het Wapen van Willemstad. Naast het ontbijt, de lunch, borrel en diner in ons restaurant is er in de vestingstad Willemstad genoeg te doen om overdag eropuit te trekken en om je trip naar Willemstad onvergetelijk te maken. Dus geniet van een kopje koffie op de kamer en maak je plan.

 

Waar kan je parkeren in Willemstad?
Buiten de vesting zijn drie gratis openbare parkeerterreinen. Deze zijn alle drie op korte loopafstand van de vesting. Binnen de vesting is een blauwe parkeerzone voor bewoners. Bekijk hier de parkeerterreinen van Willemstad. 

 

Welkom in Willemstad!

Ingecheckt in het hotel? Dan ben je klaar om de stad in te trekken. Vanaf Het Wapen kijk je uit op de haven. Vanaf hier kan je een wandeling maken om de zeshoekige omwalling met de zeven bastions van Willemstad. Je waant je met een klein beetje inlevingsvermogen in de tijd dat Willemstad een belangrijke stad was in de 17e eeuw. Willemstad is een openluchtmuseum waar je doorheen kunt lopen vol met oude gebouwen, en belangrijke historische monumenten die –zelfs tijdens de tweede wereldoorlog- van belang zijn geweest voor de loop van de geschiedenis.

Het Mauritshuis

Een middelpunt van Willemstad is het beroemde Mauritshuis wat prins Maurits in 1623 liet bouwen als buitenverblijf. Hij noemde het in die tijd nog de Prinsenhof. Dit bijzondere gebouw is gratis te bezoeken, leuk voor kinderen en zit bomvol geschiedkundige informatie en weetjes over Willemstad. Aanrader! Ook toegankelijk voor mindervaliden.

 

Tweede wereldoorlog

De twee noordwestelijke bastions zijn in de tweede wereldoorlog aardig verbouwd omdat ze in die tijd dienstdeden als bunker voor de Duitsers. Dit is nog duidelijk terug te zien als je over de wal loopt. Willemstad heeft een betekenisvolle rol gespeelt in de tweede wereldoorlog. Veel hiervan is terug te lezen op de borden bij de bastions.

 

Buiten de vesting

Aangezien Willemstad niet heel groot is, is het makkelijk om tijdens je bezoek aan de vesting ook daarbuiten te ontdekken. Het is mogelijk hier fietsen voor te huren of te wandelen met mooi weer.

Fortenroute

Ga op fortenjacht rondom Willemstad. Ontdek Fort aan de Bovensluis, Fort de Hel, Fort Sabina en Fort Prins Frederik op fietsafstand. Deze zijn allemaal te bezoeken en bewandelen en geven je een uniek beeld in het Nederland van de 18e eeuw.

Ga de natuur rond Willemstad in

Trek je terug in de natuur rondom Willemstad. Ga wandelen, fietsen of huur een kano. Ontdek de Tonnekreek en de Kleine Ton met deze watersafari. Een aanrader voor iedere natuurliefhebber! In deze polder ligt een uitgebreid krekenstelsel. Liever langs het water relaxen? Pak een hengel op en ga vissen. Ze bijten hier prima!

bottom of page